Behandlinger

Hos oss behandler vi alle medisinske tilstander innen øye medisin.

Vi har topp moderne utstyr fra Zeiss for å hjelpe oss i å diagnostisere og følge på øyetilstander. Her har vi kunnskap og erfaring med å tolke resultatene fra alle apparatene.

Utstyr i klinikken

OCT – OCT (Optical Coherence Tomography) er en type scanning som fungerer på samme måte som ultralyd. Ved en OCT-scanning, får man med hjelp av lys, et tverrsnitt av øyet og kan derved kartlegge øyets bakre del samt måle netthinnens tykkelse. Bildene kan gi svært detaljert informasjon om blant annet skarpsynsområdet av netthinnen og synsnerven.

Clarus 500 – er et avansert kamera. For å få en god oversikt over netthinnen (fundus), kan et fundusfoto være god hjelp. Bildet kan lagres, slik at man kan sammenligne bildene dersom det skulle bli tatt nye bilder i fremtiden. På den måten er det lettere å følge med på endringer.

Synsfelt – HFA er et automatisk perimeter som er beregnet på å måle øyets synsfelt. Et intakt synsfelt er avgjørende for at man skal kunne orientere seg i omgivelsene, og for at man kan reagere normalt på ting som ligger utenfor sentrale fiksasjonslinjen, for eksempel en bil eller fortauskant.

Yag – SLT-laser, Laserbehandling

SLT-laser er laser for å få ned trykk for de som har grønn stær (glaukom). Etterstær er sjenerende fordunklinger i den bakre linsekapselen (som normalt er intakt) etter operasjon for grå stær. Med en YAG-laser lager man en åpning i den fordunklede linsekapselen, som fører til man får tilbake det synet man hadde etter operasjon for grå stær.

  • Send oss en forespørsel så svarer vi på dine spørsmål så snart som mulig.